Oferta gastronòmica Fira Modernista 2019

El modernisme es pot considerar l’època d’eclosió de la cuina catalana. En aquest període es van crear alguns dels plats més típics com fricandó, l’escocella i carn d’olla, la botifarra amb seques, el suquet de peix o l’arròs a la cassola, plats que encara avui es poden trobar en moltes cartes dels restaurants.
També durant el modernisme es van introduir noves tècniques i van aparèixer establiments especialitzats on es comproven i fabriquen alguns ingredients culinaris, i les fondes, restaurants i cafès on es cuinava i es servien ela àpats per obrers, menestrals i burgesos.
En el cas de Terrassa,a partir de l’arribada del tren del Nord (1856) es van instal·lar a prop de l’estació, també en altres carrers de la vila, diferents llocs d’allotjament i de restauració per donar servei als viatjants,comerciants i pagesos: la Fonda Europa, la Fonda Espanya, la Fonda Peninsular i de el gran Hotel Peninsular, l’Hotel Bonavista, la Fonda Rabassaleto, l’Hostal del Fum, entre d’altres.
La Fira Modernista de Terrassa ens permet gaudir d’una gastronomia tradicional amb plats i els productes típics del modernisme que ens presenten els cuiners i cuineres dels diferents establiments de restauració de la ciutat.
Us convidada gaudir de la Fira Modernista amb els 5 sentits!

Del 10/05/2019 al 12/05/2019

Descarrega el programa

Share This