FIRA MODERNISTA (6, 7 i 8 de maig) dedicada a “La universitat”.

El modernisme es pot considerar l’època d’eclosió de la cuina catalana. En aquest període es van crear alguns dels plats més típics com el fricandó, l’escudella i carn d’olla, la botifarra amb seques, el suquet de peix o l’arròs a la cassola, plats que encara avui es poden trobar en moltes cartes dels restaurants. També durant el modernisme es van introduir noves tècniques i van aparèixer establiments especialitzats on es compraven i fabricaven alguns ingredients culinaris, i les fondes, restaurants i cafès on es cuinava i es servien els àpats per obrers, menestrals i burgesos.
En el cas de Terrassa, a partir de l’arribada del tren del Nord (1856) es van instal·lar a prop de l’estació, i també en altres carrers de la vila, diferents llocs d’allotjament i de restauració per donar servei als viatjants i comerciants i pagesos: la Fonda Europa, la Fonda Espanya, la Fonda Peninsular i el Gran Hotel Peninsular, l’Hotel Bonavista, la Fonda Rabassalet o l’Hostal del Fum, entre d’altres.
La Fira Modernista de Terrassa ens permet gaudir d’una gastronomia tradicional amb els plats i els productes típics del modernisme que ens presenten els cuiners i cuineres dels diferents establiments de restauració de la ciutat.

DATA LÍMIT PER PARTICIPAR 24 D’ABRIL

Vols oferir un ESMORZAR/ VERMUT/MENÚ modernista durant els dies de la fira?

Les ofertes gastronòmiques per aquests dies han de ser amb productes que es poguessin oferir a l’època, us posem uns exemples:

Esmorzar/Berenar:

  • Xocolata amb xurros/melindrós,
  • Entrepans amb embotits,
  • Pa amb oli, tomàquet i all acompanyat de botifarra o embotits.
  • Botifarra amb seques o escalivada

Vermuts:

  • Vermut acompanyar amb patates, olives, escopinyes, musclos, etc…
  • Vermut amb braves

Menús, us adjuntem un document que es va confeccionar durant la Fira Modernista del 2018 dedicada a “la cuina”

Com participar: amb format digital a través del portal tastal.cat i es compartirà a les pàgines oficials de la Fira Modernista, Gremi d’Hostaleria de Terrassa i Terrassa Turisme

L’oferta de vermut/esmorzar/menú sigui amb PLATS DE L’ÈPOCA.

😇 Per poder posar el vostre Menú, esmorzar, berenar o vermut ho has de penjar a tastal.cat. Podeu participar amb més d’una oferta

👉 Ja tenim la campanya oberta, has de fer un nou menú i al final del menú vincular-ho a ruta gastronòmica de Fira Modernista.

Si teniu dubtes de si una de les ofertes que voleu fer és modernista ho podeu consultar amb el whatsapp del gremi 667482812, a atenció de Mariona

Recordar-vos que ha d’estar penjat el 24 d’abril i enviar-nos també a nosaltres la foto de l’oferta (667482812) per tal de poder-ne fer difusió a les nostres xarxes i a les de turisme de Terrassa.